Medvěd, Brumla, Radovan… Co? Jak? Proč?

Mnoho z Vás se ptá na rozdíl mezi Veselým Medvědem, Brumlou a Radovanem. Proto jsme se rozhodli vám to trošku osvětlit.

96.PS Veselí Medvědi je pionýrská skupina, která má svou vlastní právní subjektivitu. Veselí Medvědi do nedávna měli pouze jeden oddíl, a to oddíl Radovanů. Díky tomu, že skupina měla pouze jeden oddíl, tak se oddílový název používal jen velmi zřídka. Pokud tě zajímá historie Veselých Medvědů více, můžeš se podívat ZDE.

V roce 2020 však došlo u Veselých Medvědů k několika změnám. První se udála na začátku roku. Konkrétně, že Radek „Vrk“ a Lucka „Voči“ Zázvůrkovi přenechali své funkce Vedoucího PS a Hospodáře PS mladším členům.

A jelikož medvědí rodina je stále větší a větší, tak došlo k další změně, která se udála na začátku léta, a to založení druhého oddílu, s názvem Brumlové. Brumly, kteří si dali do vínku návrat ke kořenům tábornictví a turistiky, při organizaci účastnicky menších akcí a akcí pro celé rodiny, přivedli na svět Radek s Luckou a Honza „Mates“ Smejsik.

Díky tomu, že u Veselých Medvědů vznikl další oddíl, tak se začalo více používat i označení oddílu Radovani, který v současné době vede Bára Zbejvalová s Honzou (Žumpou) Tumpachem.

Ale jak Brumlové, tak Radovani jsou členy Veselých Medvědů a táhnou za jeden provaz. Kdo aktuálně figuruje u kterého oddílu? Na to se můžete podívat ZDE.

A chceš se i ty stát Veselým Medvědem? Tak máš možnost se nyní registrovat. Více informací najdeš ZDE v článku.

Pokud máš zájem o to se přidat ke konkrétnímu oddílu a ne jen k Veselým Medvědům, tak při odeslání přihlášky napiš do emailu i do které oddílu chceš být zařazen.